Ágyi poloska jelenik meg a lakásban (viasat3 video)

2016.08.28 15:54

A felvételen látható történet teljesen tipikus. Az ágyi poloska rendkívül rejtett életmódot él, jelenlétéről csak a csípések (helyesen: szúrások) nyoma árulkodik. Mindenre gondol az ember: szúnyogra, mosópor allergiára, pókcsípésre. Az ágyi poloska ugyanis csak éjszaka, teljes nyugalomban jön elő. Az alvó emberből táplálkozik, vért szív belőle. A néhány perces vérszívást követően az ágyi poloska visszabújik a rejtekhelyére, mely az ágy réseiben, vagy annak közvetlen közelében található.

https://youtu.be/mEHWJRZ4JSc 

Hogyan néz ki az ágyi poloska?

A videón láthatjuk az ágyi poloskát mozgás és vérszívás közben. A vérszívó ágyi poloska csak akkor indul el vándorútjára, amikor már alszik az ember. Kizárólag az emberből szív vért, állatokból csak tartós éhezés esetén. Az ágyi poloska beszúrását és vérszívását az ember nem érzi, mivel egy fájdalomcsillapító hatású anyagot juttat az ember szervezetébe. Mivel nincs fájdalom, nem is ébredünk fel a poloskacsípés nyomán. Általában másnap reggel jelentkezik az ágyi poloska csípésének nyoma, viszkető fájdalom és bőrpír formájában.

https://www.youtube.com/watch?v=ktEhQyFBOQw
 

Ágyi poloska csípése (helyesen szúrása):

Gyakori kérdés: Hogyan néz ki az ágyi poloska csípése?
Mint a videón is látható, a poloskacsípés okozta bőrtünet nem azonos minden emberen. Ennek oka, hogy az egyes emberek egyedi érzékenysége rendkívül eltérő az ágyi poloska okozta szúrásokra. Általánosságban jellemző, hogy három beszúrás egymáshoz közel található, illetve a sorozatcsípések is gyakoriak.

https://www.youtube.com/watch?v=5f1kPANaaPs