Több ezer csótányt tart háziállatként

2013.08.31 10:27

https://hir.ma/kulfold/szines-hirek/tobb-ezer-csotanyt-tart-haziallatkent/132543

A 20 éves Kyle Kandilian igazi megszállott. Michigan államból származik, és igen különleges hobbival büszkélkedhet.

Kyle imád csótányokat nevelgetni. Hálószobájának fala tele van dobozokkal, amelyekben körülbelül 200 ezer csótányt tart. A fiú tisztában van vele, hogy a legtöbb ember nem érti meg hobbiját. Évek óta megszállottja az állatoknak, teljesen elbűvölik őt.
Fiatalabb korában látott meg egy különleges példányt egy kiállításon, onnantól kezdve háziállatokként akarta őket tartani. Édesanyja természetesen elképedt az ötlettől, azt mondta a fiúnak, hogy sohasem fog hazahozni egyetlen csótányt sem. Azóta Kyle szobájában 130 féle csótányfaj van jelen, ráadásul a szülei is megbékéltek a szenvedélyével.

cockroach-pets2-550x297

A fiú nem próbálja elrejteni barátai elől sem a hobbiját, ennek ellenére nem sokan osztoznak szenvedélyében. Kyle állítja, hogy a csótányok tényleg a háziállatai.
Szerencsére Kyle megoldotta, hogy az állatok csak a szobája falában éljenek, ne mászkáljanak szabadon a lakásban. A fiú szenvedélyének már számos ösztöndíjat is köszönhet, hiszen igen nagy szakértője a témának. Hobbiját mára üzletté alakította át. Csótányai egy részét az interneten árulja, hiszen nagyon ritka fajtákkal is büszkélkedhet.

 

cockroach-pets-550x383